ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Jarní procházka na Obří skály

Naše republika může turistům poskytnout celou řadu přírodních krás a Jeseníky mezi ně bezesporu patří. Svou pozvánku na procházku jsem sice nazvala "jarní", ale jít se na ní dá prakticky kdykoli a doporučuji pak především podzimní období, kdy se zdejší lesy halí do barev babího léta a výhledy z vrcholků zdejších kopců skýtají nádhernou podívanou!

Za cíl jsem zvolila Obří skály především díky doporučení svých známých a procházky jsem rozhodně nelitovala. Vyrazila jsem s kamarádkou z Lipové-lázní, ale trasa se dá jít i ze známějšího Jeseníku, odkud to je do Lipové-lázní přibližně 7 km. Dalších asi 8 km nám pak zabrala cesta na Obří skály.

Jarní procházka na Obří skály

Po cestě se můžete těšit na spoustu krásných výhledů

Během cesty je nejlepší držet se modré turistické značky, vedoucí od železniční stanice v Lipové-lázních, a která navazuje i na další místa v obci, takže cesta zpočátku vede po asfaltové silnici. Dál už nás ale vede převážně smrkovými lesy. Doporučuji zastavit se u rozcestí Pod Sněhulákem a třeba i krátce posvačit a odpočinout si na lavičkách v dřevěném přístřešku. Celá trasa vede pak převážně lesem, ale i po lesních asfaltkách nebo údolími. Na cestě k myslivecké chatě Jelenka nám toho dne výhled nabídl kouzelný pohled směrem k Rychlebským horám!

Jarní procházka na Obří skály

Opravdu to sem není daleko:)

Další krásný výhled se před námi otevřel u rozcestí Pod Obřími skalami výšce asi 900 m.n.m. Jednak odtud bylo krásně vidět strmé údolí Vražedného potoka s Mračnou horou, samozřejmě taky Šerák a přímo nad námi se čelně tyčily Obří skály.

Přímo na vrcholu jsme pak s kamarádkou využily přístřešek pro turisty k nezbytnému odpočinku a občerstvení a musím přiznat, že odměna, které se nám dostalo ve formě výhledu, rozhodně stála za ten náš víc jak tří hodinový výšlap nahoru!

Jarní procházka na Obří skály

Obří skály v celé své kráse

Výlet na Obří skály rozhodně doporučuji všem, ale nečekejte pohodovou procházku. Ke konci je terén hodně strmý a například pro rodiny s malými dětmi ne moc vhodný. Výhodou je, že tato oblast je protkána turistickými značkami, takže vyrazit sem můžete třeba i z Ramzové, odkud je však stoupání velmi strmé.

Jarní procházka na Obří skály

Jedna z možných cest na Obří skály

Rozhled z Obřích skal Obří skály Rozcestník Obří skály Cesta na Obřích skal

Mohlo by vás zajímat