ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Moje dovolená v Beskydech...

Nikdy jsem si nemyslela, že vyměním moře, pláže a jižní slunce, za hory, konkrétně za Beskydy! Ale víte co? Vyměnila jsem, i když úplnou náhodou.

Už, už jsem plánovala na jakém boku bude ležet při čtení své oblíbené knížky a jak se ukážu v novém plážovém klobouku a který typ plavek se bude nejlépe vyjímat na písečné pláži.
A najednou se doma objevil manžel a zvolal „místo k moři  jedeme do BESKYD!“ Můj obličej přestal reagovat, představila jsem si jen HORY a ZIMU!

A tak jsme jeli. K mému úžasu tam nebyla zima ani teplo nýbrž horko, úžasný vzduch a ta příroda dokola..., jako holka z velkoměsta jsem žasla! Myslela jsem, že se ukoušu nudou – neukousala. Jeden den jsme vyrazili na kola, ikdyž jsme si je samozřejmě nevzali, mají na Sluníčku půjčovnu – hodně jsme zvažovali zda si povezeme „zadky“ na segwayích nebo elektrických koloběžkách nakonec jsme si řekli, že si máknem a půjčili si horská kola. Stálo to za to. Udělali jsme okruh okolo vodní nádrže Šance!

Vřele doporučuji výlet na Pustevny! Ten jsme také absolvovali. Pokud jste dostatečně líní jako já nebo jste jen prostě „požitkáři“ nechejte se vyvést lanovkou, ten výhled je z ní nepřekonatelný. Horalové mohou zvolit i pěší túru, krásně to tam totiž voní lesem, ale nemusíte se bát, není to nic náročného, zvládla bych to i já. My si „zapůjčili“ průvodce přímo z RC Sepetná, který ty Beskydy přímo „hltá“ a krásně nám to vylíčil, hlavně ty důležité věci – že nejlepší polévka je ve Dřevjance u Zbuja, která tam stojí už věky a na procházku, že máme vyrazit po medvědí stezce – z Medvědí skály je totiž přímo kouzelný výhled – a není to ani daleko!

No a další den jsme přece jen vyzkoušeli ty segwaye a vyrazili směr chata Liptov, kde mají výbornou zmrzlinu! Segway jsou horské, jak jinak, takže jsem neodolala a vyzkoušela i pár muld a kamenitou cestu – k mému údivu, ustála jsem to :)

Další den jsme zvolili odpočinkový a jen se váleli na fatboy polštářích u bazénu a nosili si drinky z Tropic baru, pak se párkrát sjeli na tobogánu, zahráli si badbinton a nakonec se vybublali ve vířivce. Mimochodem – vše je v jednom areálu přímo na Sluníčku, takže jsme se nemuseli ani namáhavě přesouvat.

Večer nás čekal koncert, opět přímo v areálu koupaliště Sluníčko, mnou velmi oblíbení No Name! Netušila jsem, že v Beskydech je i hudební léto! Byli tady i Horkýže Slíže, náš nynější úřadující slavík Tomáš Klus a dokonce i CHINASKI!

A to nám toho k vidění zbývalo ještě spoustu! Vřele nám doporučili vyzkoušet golf, což se mému manžílkovi tolik zamlouvalo, já bych to spíš viděla na posezení v té jejich restauraci u golfového hřiště. A taky do Kozlovic na mlýně – určitě tam straší, Valašské muzeum v přírodě, paintball na Ostravici, nebo také jízdu na koni po Beskydech i s průvodcem z jízdárny Muchovice, paní majitelka Šárka je i úžasná masérka – vyzkoušela jsem, masíruje totiž na Sluníčku... :) No a co teprve nejvyšší vrchol Beskyd – Lysá hora. Na ni jsem se prozatím koukala jen ze spodu. No tak snad příště …  do Beskyd se rozhodně vrátíme ! A nejlépe zase na Sluníčko!

Penzion Sluníčko

Mohlo by vás zajímat