ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Po stopách nedobytného hradu Kašperk

V české historii je jen málo hradů, jako je Kašperk. K jeho minulosti se váže bezpočet legend a tajuplných historek. Podle některých domorodců a starousedlíků se v okolních lesích tohoto hradu skrývá nebezpečí, jenž po setmění číhá na zbloudilé duše. Samotný hrad je poté epicentrem veškerého zla a ne jeden člověk se tu už ztratil nebo přišel o rozum. Nechme ale legendy legendami a přijměte mé pozvání na další okružní výpravu.

Zároveň můžete zůstat zcela bez obav, protože při mé návštěvě této lokality se nic zvláštního, natož strašidelného neudálo. Nepotkal jsem žádnou bílou paní, ani se mě nesnažily v tamním lese zlákat bludičky nebo zlé víly. Na hrad Kašperk se můžete dostat jak automobilem, tak i po vlastních. Mne zaujala příjemná vycházka, která začíná na náměstí v Kašperských horách a značený okruh, který mě přivedl na náměstí zpět.

Po stopách nedobytného hradu Kašperk

Na samotný hrad vede hned několik cest, které mezi sebou můžete libovolně kombinovat. V případě, že nedisponujete automobilem, neházejte flintu do žita. Do Kašperských hor jezdí pravidelná autobusová linka. Dokonce můžete využít i železnice a jejich rychlých vlaků:). Nejbližší zastávka od hradu je ve městě Sušice. Zde nasedněte na autobus mířící do Kašperských hor. Velké množství lidí přijíždí automobilem ze silnice směřující z Kašperských hor na Nezdice. Pod hradem se nachází placené parkoviště a odtud je to snad jen kilometr výšlapu do kopce. Ostatní cesty mají od 3 až do 8 kilometrů. Všude jsou rozesety turistické značky, takže je takřka nemožné se ztratit.

Po stopách nedobytného hradu Kašperk

Jakmile si užijete hrad Kašperk, tak nezapomeňte na Pustý hrádek. Ten sloužil jako předsunutá pevnost a byl postaven v 15. století. Naleznete ho směrem po žlutém turistickém značení a to pouhých několik desítek metrů od hradu.

Určitě oceníte i tamní přírodu. Já byl naprosto unešený. Přeji vám příjemný výlet:)

Výšlap na Kašperský hrad Hrad Kašperk

Mohlo by vás zajímat