ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Procházka přírodním parkem Radeč

O zalesněných hřebenech přírodního parku Radeč se toho moc neví. Lidé tento kraj navštěvují jen sporadicky. Dokonce by se dalo říci, že do těchto míst chodí pouze místní starousedlíci a lidé hledající klid z přilehlého okolí. I já jsem se o přírodním parku dozvěděl z jednoho článku. Dálnice D5, která vede poblíž, pro mne také není neznámou trasou. Celých 5 let jsem tudy každý den jezdil do práce, avšak návštěva se nikdy neuskutečnila.

Radeč se nestala vyhledávanou lokalitou, a tak si až do dnešních časů mohla zachovat své původní kouzlo. Ostatně je to dobře, vždycky se mi více líbilo v lokalitách, které do dnešních dob přežívaly jakoby bez většího povšimnutí. Vlastní oblast Radeč a přilehlé okolí nabízí ohromné množství stezek pro pěší i cykloturistiku, proto doporučuji všem skupinám turistů.

Procházka přírodním parkem Radeč

Zejména pro pěší jsou zde cesty dobře přizpůsobené. Mne zaujal např. vrch Radeč, který se také nazývá Brno. Leží v nadmořské výšce 718 metrů a patří mezi nejvyšší body Křivoklátské vrchoviny. Už z dálky je vidět tyčící se telekomunikační věž, která je veřejnosti nepřístupná. Nemusíte se však obávat, že byste snad byli o vyhlídku ochuzeni. Ta se nachází jen o několik stovek metrů dál a to přímo na hřebeni poblíž hradu Mitterwald.

Procházka přírodním parkem Radeč

Tento hrad, založený již roku 1343, byl kdysi jistě slavný a mocný, ale bohužel neměl dlouhého trvání. Již 80 let po svém založení začal chátrat, takže pokud se těšíte, že z lesního porostu na skalním masivu vykoukne majestátní sídlo, zapomeňte na to:-). Jde o pouhé rozvaliny. I tak však nabízí celkem slušnou podívanou, zejména na okolí. Byl totiž vystavěn ve výšce 680 m. n. m.

Dostanete se sem z Lhoty pod Radčem. Pokud přijedete autem, můžete ho nechat u fotbalového hřiště a následně se vydat po červené značce až k hradu. Trasa netrvá déle než 30 minut.

Přeji vám tedy pěkný výlet...

Park Radeč Křivoklátsko

Mohlo by vás zajímat