ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Tak trochu jiná stezka aneb Nad stromy, nad lesy

Znáte české moře? Najdete ho na jižním cípu Čech a nechává si říkat Lipenská přehrada. Že už víte? To vás jistě nepřekvapí informace, že okolí Lipna nabízí obrovské množství zážitků a hlavně zábavy. Vyjmenovat všechny možnosti, které na Lipně máte, na to by mi jeden článek nestačil, zaměřím se tedy alespoň na tu jednu z nejnovějších, na Stezku korunami stromů. A kdo má rád výhledy, přírodu a pohyb, ten bude z této vyhlídky nadšený.

Čekala nás první dovolená s novým členem rodiny, půlroční holčičkou a tak jsme poctivě plánovali kam všude se podíváme, pokud možno bez větší námahy a hlavně zda to půjde s kočárkem. Jelikož jsme byli v jižních Čechách jeden z výletů měl jasný cíl. Čerstvě otevřená Stezka korunami stromů, která vyrostla na vchu Kramolínského kopce.

Tak trochu jiná stezka aneb Nad stromy, nad lesy

Dřevěná konstrukce stezky

K obří dřevěné stavbě jsme se dostali procházkou z centrálního parkoviště skiareálu Kramolín. Vyjít ten kopec byla docela námaha, ale samotná stezka už měla stoupání mnohem mírnější, takže nakonec to byla opravdu příjemná vycházka. Celých 675 metrů, tolik metrů totiž stezka měří, jsme si užívali buď výhled, nebo adrenalinové zastávky, kde se bavily hlavně rodiny s dětmi. Chodit po laně, pohyblivých dřevěných deskách, prolézt, přelézt, vylézt a na závěr nás naprosto překvapil suchý tubovitý tobogán, kterým jsme si mohli při návratu zkrátit cestu dolů.

Ze samotného vrcholu vyhlídky jsme si prohlédli celou Lipenskou přehradu a její nejbližší okolí. Byly vidět i Novohradské hory. Krásný pohled.

Tak trochu jiná stezka aneb Nad stromy, nad lesy

Na vrcholu rozhledny

Návštěvu rozhodně doporučuji. V České republice jde o jedinečnou stavbu, devítihrannou dřevěnou věž a už samotný pohled na ni je zážitkem. Jde o báječné výletení místo pro celou rodinu, pro svoji malou náročnost, kterou zvládne každý, od miminka po dědečka.

Adrenalinová zastavení, tobogán, vůně lesa, výhledy do krásné krajiny, zábava i rozjímání. To vše jsme si během návštěvy Stezky korunami stromů užili.

Na vrcholu rozhledny Stezka v korunách stromů

Mohlo by vás zajímat