ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Tip na cyklo-dovolenou u hranic s Rakouskem

Pokud jezdíte rádi na kole, přinášíme vám zajímavý tip na dovolenou. A proč? Protože cyklisté si to u nás opravdu užívají.

Ráno svěží vyskočí z postele, vyjdou na terasu kde je pohladí ranní sluníčko a oku zalahodí zelené vinice, tu a tam je překvapí zajíc či bažant vesele si to vykračující kolem apartmánu. Mrknou doleva a doprava,  a zapřemýšlejí,  kam se dnes asi tak vydají. Jestli vlevo  - směr Lednicko-Valtický areál nebo vpravo - směr Znojmo?

Tip na cyklo-dovolenou u hranic s Rakouskem

Ale dobrý okruh je také přes sousední Rakousko, které je co by kamenem dohodil.  Nebo že by se nabízela ještě lepší možnost? Asi ano – zbývá už jen jeden směr a to dolů po schodech do vinného sklípku. Ale takhle po ránu? To ne, takže padá rozhodnutí někam vyjet a dát si okruh tak 50 až 80  km.  My místní z těchto čísel omdlíváme, protože zvládáme na kole asi tak do 10 km a to ještě s jednou zastávkou u známého ve sklípku.

Tip na cyklo-dovolenou u hranic s Rakouskem

Takže je rozhodnuto, že se pojede za krásami jižní Moravy a po snídani  již zašustí galusky a jede se.  Den ubíhá a s ním i ujeté kilometry.  Aby ne, když máme na cyklostezkách tak rovné povrchy, že běžně potkáváme lidičky na in-line bruslích. Najednou je tady podvečer a s ním i únava po dlouhé, byť ne moc náročné trati. Vzhledem k tomu, že je to tady samá rovinka, tak těch 50 km bychom zvládli prý i my místní, jak nás naši hosté přesvědčují. No – zkoušet to asi nebudeme. 

Při plánech na další den u většiny hostů jednoznačně vyhrává návštěva termálních lázní v nedalekém rakouském městečku Laa an der Thaya. Ti, kteří ještě cyklistiky nemají dost hodlají dojet do lázní na kole, což není žádná katastrofa, protože lázně jsou od nás vzdáleny asi 15 km. Ti více unavení volí auto, se kterým se do lázní dostanou přes místní hraniční turistický přechod. No a po návratu z relaxu v lázních uchvátí naše hosty překrásné západy slunce u kterých se nejlépe mudruje se sklenkou dobrého vína z našeho sklípku.

Tip na cyklo-dovolenou u hranic s RakouskemTak to je náš apartmán, apartmán, ve kterém je Pohoda:)

Vinice Cyklovýlet Apartmány pohoda

Mohlo by vás zajímat