ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Zprávy z Mariánských Lázní

Přemýšlíte o tom, kam si zajet užít báječnou dovolenou,  a nebo kam jen tak zaskočit na výlet? Ráda vám poradím, protože jsem PATRIOT Mariánských Lázní a dobře to tady znám.

Když přijedete do úžasných, malých, útulných a především romantických Mariánských Lázní, všichni zdejší se budou snažit, abyste zažili přesně to, po čem toužíte. Nevěříte? Mohu Vám tedy trošku napovědět:

Jste gurmáni a máte rádi dobré jídlo? Tak jste v našem městě správně. Gurmánská kuchyně, já např. vyzkoušela tu v restaurantu Villa  PATRIOT, je na mezinárodní úrovni. Tradiční jídla v moderním podání, regionální suroviny, ryby, zvěřina, české speciality, veliký výběr těch nejkvalitnějších vín a další a další - to všechno běžně v nabídce.

Zprávy z Mariánských Lázní

Po dobrém jídle a bezpochyby v dobré náladě můžete vyrazit např. za sportem. Asi nebudete věřit, ale v Mariánských Lázních si musí vybrat i ten nejnáročnější sportovec. Zkuste třeba golf. Velmi oblíbené je např. golfové hřiště  Royal Golf Club Mariánské Lázně, ale i ostatní kluby všude v okolí -> GC Kynžvart, GC Teplá, GC Karlovy Vary, GC Cihelny, GC Františkovy Lázně, GC Sokolov. Díky tomu, že jste hosty vybraných hotelů dostanete jako dárek slevu 20% na Green Fee na všech těchto hřištích. Pokud máte raději tenis, vyjdeme vám vstříc, já např. objevila 300 m od mého hotelu hned dva areály.

Doporučuji i okolí města. Jak by řekl básník „ Město v lese, les ve městě“ jako stvořené pro pěší turistiku, Nordic Walking, pétanque  a cyklistiku (včetně cross).  Už jste zkoušeli např. koloběžku? Že ne?  Žádný problém – po městě se můžete prohánět dokonce i na oblíbených vozítcích Segway. Důležitá je nádherná příroda a vědět kam vyrazit. Pokud jste bojovnější povahy a nemáte se kde vybít, paintboolové hřiště nedaleko bývalého vojenského prostoru je opravdový adrenalin. Když to nebude stačit, můžete se dorazit v lanovém centru přímo uprostřed přírody.“

Ale co když prší? No tak se jde do fitka, na Squash, Badminton, Flowin, Pilates, Spinning, Fitbox, do bazénu, na masáž,do solné jeskyně, do Římských Lázní atd. atd., možností je opravdu nepřeberné množství.


Kultura a památky:

Zpívající fontána hrající každou lichou hodinu jinou skladbu na světoznámé kolonádě nebo živé koncerty Symfonického orchestru patří ke každodennímu koloritu města. Romantici zajisté rádi ochutnají Prameny lásky nebo třeba léčebné prameny.

Nedaleko kolonády je Městské muzeum, kde je každý měsíc nová výstava, filmy o Mariánských Lázních, k muzeu přiléhající přírodní stezka vzácných rostlin.  Městské divadlo, 3D kino, koná se zde Chopinův festival, každoročně slavnostní Otevírání lázeňské sezony a další a další (Kapsa plná pohádek, Mariánskolázeňské Láznění, Folklorní festival, Svatováclavské slavnosti,...)

Zprávy z Mariánských Lázní


Váš pobyt zde můžete zakončit např. prohlídkou zámku Kynžvart s jeho bohatým programem, hradu i zámku Bečov s Relikviářem sv. Maura, Klášteru Premonstrátů v Teplé, hradu Loket,  Chebského hradu, zámku Mostov nebo přírodní rezervace Kladská.

Doufám, že se brzy uvidíme. Na shledanou v Mariánských Lázních. Vaše PATRIOTka:)

Zprávy z Mariánských Lázní Zprávy z Mariánských Lázní

Mohlo by vás zajímat