ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu
Pro lepší zobrazení přejděte na mobilní verzi

Jarní procházka na Obří skály

Naše republika může turistům poskytnout celou řadu přírodních krás a Jeseníky mezi ně bezesporu patří. Svou pozvánku na procházku jsem sice nazvala "jarní", ale jít se na ní dá prakticky kdykoli a doporučuji pak především podzimní období, kdy se zdejší lesy halí do barev babího léta a výhledy z vrcholků zdejších kopců skýtají nádhernou podívanou!

Za cíl jsem zvolila Obří skály především díky doporučení svých známých a procházky jsem rozhodně nelitovala. Vyrazila jsem s kamarádkou z Lipové-lázní, ale trasa se dá jít i ze známějšího Jeseníku, odkud to je do Lipové-lázní přibližně 7 km. Dalších asi 8 km nám pak zabrala cesta na Obří skály.

Po cestě se můžete těšit na spoustu krásných výhledů

Během cesty je nejlepší držet se modré turistické značky, vedoucí od železniční stanice v Lipové-lázních, a která navazuje i na další místa v obci, takže cesta zpočátku vede po asfaltové silnici. Dál už nás ale vede převážně smrkovými lesy. Doporučuji zastavit se u rozcestí Pod Sněhulákem a třeba i krátce posvačit a odpočinout si na lavičkách v dřevěném přístřešku. Celá trasa vede pak převážně lesem, ale i po lesních asfaltkách nebo údolími. Na cestě k myslivecké chatě Jelenka nám toho dne výhled nabídl kouzelný pohled směrem k Rychlebským horám!

Opravdu to sem není daleko:)

Další krásný výhled se před námi otevřel u rozcestí Pod Obřími skalami výšce asi 900 m.n.m. Jednak odtud bylo krásně vidět strmé údolí Vražedného potoka s Mračnou horou, samozřejmě taky Šerák a přímo nad námi se čelně tyčily Obří skály.

Přímo na vrcholu jsme pak s kamarádkou využily přístřešek pro turisty k nezbytnému odpočinku a občerstvení a musím přiznat, že odměna, které se nám dostalo ve formě výhledu, rozhodně stála za ten náš víc jak tří hodinový výšlap nahoru!

Obří skály v celé své kráse

Výlet na Obří skály rozhodně doporučuji všem, ale nečekejte pohodovou procházku. Ke konci je terén hodně strmý a například pro rodiny s malými dětmi ne moc vhodný. Výhodou je, že tato oblast je protkána turistickými značkami, takže vyrazit sem můžete třeba i z Ramzové, odkud je však stoupání velmi strmé.

Jedna z možných cest na Obří skály

Mohlo by vás zajímat