ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Až do samotných nebes Českého Lesa

Vydejme se tentokrát k našemu pohraničí, kde se ukrývá celkem pátnactikilometrový okruhový trek. Ve většině minulých případů jsem vám představoval mírně náročné až nenáročné treky vhodné i pro rodiny s dětmi. Nyní tedy nabízím celkem obtížnou trasu k nejvyššímu vrcholu Českého lesa přímo na rozhlednu Čerchov.

Český Les si zachoval svou unikátní atmosféru díky zákazu či omezenému vstupu normálním civilistům. Vliv z těchto oblastí je tak minimální a to vše se podepsalo na aktuálním vzhledu tohoto kousku pohraničního kraje. Treky v těchto prostorech jsou výjimečné a vždy mne dokážou chytit za srdce.

Za minulého režimu se do těchto míst dostali pouze pohraniční obyvatelé, ostatní měli zkrátka smůlu. Čerchov je nejvyšším bodem Českého Lesa. Je k nalezení několik kilometrů jihozápadně od města Domažlice. Pokaždé, když do těchto míst vstoupím, tak mnou prostoupí naprosto senzační pocit, že jsem se dostal tam, kam nikdo před námi. Oblast Křivoklátu a dalších podobně laděných turistických cílů je plná lidí, odpadků a výdobytků moderní civilizace. Zde jste opravdu jen vy a příroda. Dejte si pozor. Vždy se v Českém Lese chovejte s rozvahou a držte se značení, dá se zde celkem jednoduše zabloudit.

Až do samotných nebes Českého Lesa

Náš trek začíná v Chodově, odkud se vydejte po žluté turistické značce do Pece. Právě z Pece začíná modrá, která vás ve své podstatě dovede až na samotný vrchol. Jde tedy o celkem snadnou trasu, ale nenechte se překvapit. Trek svou náročností patří mezi ty obtížnější, takže si do batohu přibalte pořádnou svačinku.
Nazpět se vraťte asi 200 metrů po modré až k rozcestí Horizontálka. Zde se vydejte do leva po červené na Capartice. Z Capartic se vaše další cesta musí ubírat po modré na Výhledy a odtamtud opětovně na červenou, která vás svede k Chodovu.  Celá cesta na rozhlednu vede do kopce, takže si nestěžujte, že jsem vás nevaroval:) Rozhledna za to ale určitě stojí.

Až do samotných nebes Českého Lesa

Český les Cesta na rozhlednu Čerchov

Mohlo by vás zajímat