ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Liberec – víc než byste čekali

Ještěd a Centrum Babylon jsou všeobecně známými lákadly Liberce, města na severu Čech, které ale nenabízí jen tyto dvě známé turistické zajímavosti. I když patří mezi nejznámější a zná je snad každý v České republice. Město a hlavně jeho okolí ale nabízí opravdu nepřeberné množství aktivit, turistických zajímavostí a také krásnou přírodu. Výhodou Liberce je poloha blízko hranic s Německem a Polskem. A tak během vaší dovolené či prodlouženého víkendu můžete projet tři státy za velmi nízké náklady. Liberec je výborně propojen např. vlaky s německou Žitavou, Drážďany či polskou Jelení Gorou.

Není ale nutné se z Liberce vydávat až za hranice. Samotný Liberec a jeho blízké okolí je ideálním místem pro vyznavače aktivní dovolené i odpočinku. Do Jizerských hor je možné se z centra Liberce dostat cyklobusem během krátké doby. To stejné platí i o cyklobusu do Českého ráje. A ubytování v Liberci seženete lépe, než přímo na horách nebo přímo v Českém ráji. A mnohokrát tak levněji. Ti co mají rádi kola, ale už nemají tolik síly, mohou využít např. půjčovny elektrokol. Oblíbené jsou vyjížďky na elektrokolech na Ještěd. Každý návštěvník Liberce by rozhodně neměl vynechat návštěvu Zoo Liberec, která je nejstarší zoologickou zahradou u nás. Hned vedle zoo se nachází krásná botanická zahrada. Milovníci piva mohou navštívit v Liberci vyhlášený rodinný pivovar Vendelín, jehož majitel a sládek v jedné osobě pomáhal s vařením piva v různých částech světa. Jen pozor, pivo je opravdu silné.

Liberec – víc než byste čekali

Výhodou Liberce také je, že se sem můžete vydat v jakémkoliv ročním období. V létě je okolí rájem pro cyklisty, horolezce i např. pro in-line bruslení. Samozřejmostí je dostatek možností koupání od přehrady po upravená a vybavená koupaliště. V zimě si na Ještědu či Javorníku přijdou na své vyznavači sjezdového lyžování. Ke sjezdovkám se dá dostat autobusem či tramvají. Milovníci běžeckého lyžování si zase mohou vyzkoušet upravené tratě ve veseckém areálu, kde se konalo i Mistrovství světa. Na podzim je Liberec a jeho okolí krásně vybarveno a láká k návštěvě např. některé z mnoha rozhleden v okolí. Ty jsou samozřejmě vyhledávány po celý rok, včetně jara. No, a když není hezké počasí, tak můžete navštívit liberecký bazén, který dle tvrzení turistických průvodců nabízí dokonce nejdelší tobogán mezi městy Mnichov v Německu a Moskva v Rusku. Mimo jiné nabízí další tobogány, saunu, potápěcí komoru, slaný bazén a další atrakce. Když počasí nepřeje, můžete také navštívit známé zábavní centrum Babylon či Dinopark. Zajímavé exponáty nabízí i Severočeské muzeum. Ti co rádi nakupují, o nic v Liberci nepřijdou. Nákupy tu mohou strávit i několik dní v nákupních centrech jako je Forum, Plaza, Géčko či Nisa.

Liberec – víc než byste čekali

V Liberci si opravdu všichni najdou své a rozhodně se tu nebudou nudit. Toto město na severu Čech, jemuž dominuje vesmírná raketa Ještěd, se vyplatí navštívit i vícekrát. A až budete hledat ubytování, můžete vyzkoušet např. Apartmány Milenium.

Liberec – víc než byste čekali

Ještěd Apartmány Milenium Bazén v Liberci

Mohlo by vás zajímat