ToulejSe.cz
O
Hledat
CS
Jazyk

Menu

Navštivte Ostravu, město, které překvapí

Ostrava. Kdysi černé město v koutě republiky, kterému se turisté dlouho stranili. V poslední době se však zdá, že i místnímu koloritu začínají nejen Češi přicházet na chuť a mají zájem jej poznat. Chtějí se přesvědčit, zdali jsou zkazky o „městě v pohybu“ pravdivé a že i naše třetí největší město má turistické veřejnosti co nabídnout.

Navštivte Ostravu, město, které překvapí

Ostrava má oproti jiným významným českým městům jednu velkou výhodu, která vyplývá zejména z její nepříliš blahé historie – návštěvníci nemají přehnaná očekávání a Ostrava je může jen překvapit. Sportovní terminologií bychom ji mohli označit za „outsidera“ mezi turistickými oblastmi. Tato role však Ostravě rozhodně prospívá a turisté začínají tuto metropoli i její okolí postupně poznávat.

Jedno z míst, které stojí za navštívení, je Vyhlídková věž Nové radnice. Skoro by se hodilo říci, že právě tam by Vaše kroky měly směřovat nejdříve, abyste si o městě udělali přehled hezky shora. Ostrava je dnes daleko lépe dostupná, než v dobách dřívějších, zejména díky lepší dopravní obslužnosti. Prodloužení dálnice D1 či zvýšená konkurence na železniční trati Praha – Ostrava nahrává městu ve smělých plánech ukázat, co v něm dřímá. Neváhejte Ostravu navštívit, pokud patříte mezi ty, kteří se zajímají o proměnu bývalého „ocelového srdce republiky“ v město plné zeleně.

Navštivte Ostravu, město, které překvapí

 

Tak co, máte chuť?

Ostravské doly Výhled z věže Nové radnice

Mohlo by vás zajímat